2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Citata

"Kai moteris nusiminusi, ji jausmingai kalbasi su draugėmis, o nusiminęs vyras perrakinėja variklį ar taiso varvantį čiaupą."

Pastarąja citata yra pabrėžiami vyrų ir moterų skirtumai. Moteriai reikia daugiau bendravimo, o vyrui - tiesiog "kažką taisyti". Dar vienas pavyzdys duotas skaitomoje knygutėje: moteris paprašė vyro, kad parodytų dėmesį ir vyras nušienavo pievelę, moteris sako, kad dėmesio jai dar stinga ir vyras perdažė virtuvę.
Reikalas tas, kad vyrai dažnai nesupranta, tiesiog nesuvokia, ką moteris savo klausimu nori išreikšti, o po to nežino, kodėl ji pyksta ant nesusipratėlio vyro.
Dar labai įdomus faktas, kad moteriai miegant, dirba 90 proc smegenų, o vyro smegenys dirbatik apie 30 proc. našumu, kol jis miega. Taip apspręsta evoliuciškai, nes moteris nuo senovės atliko namų sergėtojos vaidmenį.
Ir dar viena žiauri citata apie psichologus. "Moteris psichologė - ne psichologė, o vyras psichologas - ne vyras". Žinoma, būtų galima tai įrodyti įvairiais argumentais, bet manau joks psichologijos mokslo žinių ir kompetencijų kiekis manęs nepavers nevyru.

1 komentaras:

mergaitė rašė...

nemanau, kad realiam gyvenime pasiteisina maždaug tokia situacija :) jeigu moteris nori dėmesio, tai jo ir gauna :) vyras tikrai nebėga dažyti sienų :)) nors dėl kai kurių dalykų, aišku, yra nesusipratimų :)