2010 m. birželio 23 d., trečiadienis

Va22d., kelionė prie Svilės šaltinio

Nekažką turėjau ką veikti, tai nutariau, kad reikia švaraus šalto šaltinio vandenėlio parsivežt. Reikia keliauti prie Svilės šaltinio (neišduosiu kur randasi). Pasiėmiau kelis penklitrinius bambalius, vieną stiklinę 12 litrų tarą ir porą pagalbininkų: Valentą ir Juozą. Važiuojant pro Aukštelkę pastebėjau patruliuojančius mentus abiejuose kelio pusėse. Kaip girdėjau, jau pradėjo gaudyti pradėjusius anksčiau švęsti Jonines vairuotojus. Jie manęs nestabdė, šiaip ar taip jų nebijau. Tik toliau pavažiavęs ne ten pasukau, truputį anksčiau nei reikėjo ir pastebėjau, kad degalai baigiasi, teko pavažiuoti atgal iki Aukštelkės. Užsipylęs važiavau toliau, šįkart pasukau jau ten kur reikia. Prie šaltinio auto aikštelėj mašinų nebuvo kai aš atvažiavau. Tik paskiau prisirinko.
Pirma apžiūrėjom apylinkes, nes tik antrąkart buvau tenai. Tikra gamta, oras tyras, paukščiai čiulba, super! :) Prisipylėm vandens tuo pat metu kovodami su uodais, nes jų tenai prie pat šaltinio tikrai netrūksta. Po to, varėm pasižiūrėti, kas per daiktas Svilės kryžių kryžkėlė yra. Juozas iškart nubėgo tolyn, nors ir gąsdinom, kad vilkas pagaus, po to išgąsdino mus vaidindamas vilko garsus.
Kryžių buvo oho, daug, priminė kryžių kalną, ant kitų ir rožančiai kabėjo. Akmuo su užrašu taip pat buvo, buvo rašoma, kad netoli stovėjo pušis ilgaamžė, ant kurios 18 a. pradžioje korė baudžiauninkus. Pušis stovėjusi iki 1966m. Kraupi istorija :/.
Ir dar vieną kilometrą teko nuo tų kryžių iki mašinos grįžt, gaivus oras svaigino. :)

4 komentarai:

Justinas rašė...

Mažai bambalių. Nerimti esat. Su tėvu, kai varydavau, tai pilna bagažinė penkilitrinių bambalių būdavo, tai prisipildžius jo tuometinė Siera vos vilkdavos. Geri laikai buvo.

Kazys Andrius rašė...

Neturtings aš bambaliais, tikrai nerimts su tiek važiuot prie šaltinio :/

Rūta rašė...

vargšė pušis... didelį svorį teko atlaikyt..ir dar ne vieną. :/

Kazys Andrius rašė...

istoriniais duomenimis iš viso 200 svorių buvo